M-INT interieurarchitectuur

Tramstraat 15 -  8530 Harelbeke - 0492 50 35 32hanna@m-int.be - BE0806.896.973

 

ADVIES EN ONTWERP NIEUWBOUWWONING - GSCS

Zwevegem, West Vlaanderen

Realisatie 2019

Jan en Tinne kwamen naar ons met de vraag om hun bouwplan, ontworpen door een bouwfirma, eens nader te bekijken in functie van de verdere inrichting en afwerking.

 

We namen de plannen en het lastenboek grondig door en vestigden de aandacht op enkele voorziene zaken waar ze nog niet eerder bij stil stonden, alsook op elementen die beter aangepast zouden worden of nog ingecalculeerd zouden moeten worden. Het krijgen van een ontwerp is dan ook steeds een overdondering waarbij een leek vaak niet beseft dat alles te kiezen valt, zelfs bij standaard elementen. Elementen die reeds voor de ruwbouwfase moeten voorzien/gekozen worden omdat ze gevolgen - of net beperkingen - hebben voor de verdere afwerking.

Vervolgens maakten we een ontwerp voor de keuken en woonkamer en herschikten we de indeling voor berging en bureau.

 

Hun wensen:

  • keuken:

    • een vrijstaande eettafel voor min. 6 personen;

    • niet te clean en gesloten, zeker rond de eettafel geen  hoge keukenkasten maar een meer gezellige, gemoedelijke sfeer;

    • meer ‘eetplaats- gevoel’ dan ‘tafel-in-de-keuken-gevoel’;

  • berging:

    • douche waar je je in privacy kan omkleden;

    • Plaats voor wasmachine en droogkast, droogrek, extra spoelbak, jassen en schoenen en extra bergruimte

Doordat ze reeds vóór het indienen van de bouwaanvraag naar ons kwamen, konden we nog enkele kleine aanpassingen doen aan de ruwbouw, met een grote impact op de woonbeleving.

 

Zo schoven we de muur tussen keuken en berging 20 cm op, waardoor de kolomkasten met keukentoestellen ingewerkt lijken in de muur naast het eiland, weg van de tafel. Door ook de deur naar de berging hierin op te laten gaan wordt een ruimer gevoel gecreëerd.

Aan de kant van de eettafel hielden we het luchtig met een hangkast en een speelse bovenkast, die doorgetrokken wordt tot boven de kookplaat en waar heel subtiel de dampkap in verwerkt zit.  Aan het aanrecht raadden we een extra raam aan, om ook wat noorderlicht binnen te krijgen in een anders donkere hoek.

 

In de woonkamer verhoogden we de onderkant van het raam 40 cm, zodat de tv-kast van muur tot muur kan doorlopen en er een  - naar gevoel - veel bredere en ruimere zithoek verkregen wordt.

De deuropening naar het bureau schoven we ook iets op, zodat er nog een relax in de hoek aan het raam kan geplaatst worden. De schuifdeur zelf en het stukje wand plaatsten we in dezelfde fineer als de kasten, om meer warmte te creëren.

Tenslotte verschoven we ook nog de deur tussen bureau en inkom, zodat er een groter bureaublad en meer kasten kunnen geplaatst worden in de ruimte.

 

Conclusie: wij zijn nogmaals gesterkt in onze overtuiging  dat architectuur en interieur heel nauw verbonden zijn met elkaar. Voor een optimaal resultaat is het belangrijk om beiden gelijktijdig te ontwerpen, ook al zou je de afwerking pas later uitvoeren.  

Wij zijn dan ook tevreden dat deze klanten ons tijdig contacteerden. Door nog wat vrijheid te hebben m.b.t. de ruwbouw konden wij een inrichting ontwerpen afgestemd op hun gewenste manier van leven en hun wensen zelfs overtreffen. Dat is wat ons fier maakt!