INRICHTING NIEUWBOUW APPARTEMENT

Sint-Baafs-Vijve, West Vlaanderen

 2020 - 2021

Inrichting woonkamer met haardvuur

Op een idyllische locatie met prachtig uitzicht in het centrum van Sint-Baafs-Vijve wordt ‘the View’ gebouwd. 

Wij mogen het appartement op de eerste verdieping inrichten.

 

Onze klanten schakelden ons net op tijd in, zodat we nog enkele aanpassingen konden doen aan de ruwbouw en de technieken om het interieur volledig naar hun wensen te kunnen ontwerpen. 

Ontwerp keuken met witte en houten kasten

Gelukkig wonen

Als wij een interieur ontwerpen dan houden wij altijd rekening met wat mensen nodig hebben om GELUKKIG TE WONEN, en benadrukken we de positieve eigenschappen van een gebouw of ruimte.

In dit project is er bijvoorbeeld een prachtig panoramisch uitzicht over een oude Leiearm en weides, zo ver je kan zien. Op het architectuurplan voel je daar niet veel van: de zetel is met de rug naar het raam gericht en ook koken doe je met de rug naar het raam. Bovendien is er een groot stuk ‘nutteloze' ruimte tussen de keuken en de eettafel, en maken de kolomkasten de toegang naar de keuken nogal smal in verhouding met de ruimte die er is.

ROSH_plan AR.JPG

architectuurplan

Ons voorstel:

  • De kolomkasten tegen de centrale blok met technieken en de haard doen we weg, in de plaats een kastenwand tegen de muur tegenover het panoramisch raam. De muurtjes van de berging worden iets ingekort, zodat de deur van de berging opgaat in de kolomkasten, wat een ruimer gevoel geeft.

  • Om voldoende aanrecht te hebben, wordt dit doorgetrokken voor de muur tussen de 2 ramen. Een houten stuk werkblad voor het smalle raam maakt de verbinding en kan opgeklapt worden, zodat het raam gemakkelijk kan gekuist worden.

  • Een breed eiland: zodat je kan koken met een fantastisch uitzicht! De dampkap is in de kookplaat verwerkt, om het zicht te vrijwaren.

  • De bouwheer wenst te kunnen ontbijten met 2, met allebei zicht op de Leie: door een extra brede tafel op maat en een zitbank in het eiland verwerkt kan je met 2 naast elkaar genieten van het uitzicht.

  • Een houten L-vormig volume aan de kant van het eiland is voor allerlei gerief als gsm’s (+ laders), tijdschriften, post enz. wat ordelijker te houden en uit de werkzone. Kookgerief op het aanrecht blijft zo ook uit het zicht van wie aan tafel zit.

  • Een bijzondere zetel zonder voor-of achterkant: in de winter, wanneer de gordijnen toe zijn en de haard aan, kan je je richten op de haard. In de zomer kan je aan de andere kant gaan zitten en genieten van het uitzicht.

ROSH_plan IA.JPG

interieurplan

Ontwerp inrichting appartement
3D-ontwerp leefkeuken
Keuken met eiland

Leempleister

 

Alle muren en plafonds worden met leem gepleisterd: 

  • draagt bij aan een betere akoestiek;

  • 100% natuurlijk en hernieuwbaar: bevat geen giftige stoffen en vergt weinig energie bij de winning, productie, verwerking en recyclage;

  • vochtregulerend: wanneer de binnenlucht droger wordt, zal de leem het opgenomen vocht geleidelijk weer afstaan;

  • voor een warme, authentieke en natuurlijke sfeer.

Inrichting woonkamer van een guesthouse

Een doodlopende nachthal van 15m x 1m... Hoe maak je dat aangenaam?

architectuurplan

architectuurplan

ontwerp lange nachthal

interieurplan

inkom en nachthal
ontwerp vestiaire inkom
nachthal voorzien van maatwerk en boekenkast

🔅 Lijnverlichting of regelmaat (dezelfde lichtarmaturen op gelijke afstand van elkaar) zouden de lengte alleen maar benadrukken. 

Hier werkten we met wandverlichting dat soms naar boven gericht is, soms naar beneden. Soms per twee en soms per drie gegroepeerd, de ene keer boven elkaar en de andere keer naast elkaar, om de lengte van de gang te doorbreken.

🔅 We hebben een stukje muur laten inkorten op het einde van de gang, zodat het hier iets breder wordt en het 'einde' net iets aangenamer. De kast in dit stukje is hierdoor slechts 40 cm diep: minder geschikt als kleerkast maar perfect als boekenkast. Door hier met open vakken te werken is er ook weer wat visuele afwisseling en lijkt de gang iets korter.

🔅De kasten plaatsen we enkele cm naar voor zodat we ook de muur mee kunnen uitbekleden in gefineerd plaatmateriaal, om geen saaie afwisseling kast /muur / deur te krijgen. Ook variëren we met de breedtes van de kastdeuren en wandpanelen.

🔅De deuren naar de slaapkamers laten net we iets inspringen om meer afwisseling te krijgen en voorzien we van een verticale LED- strip in de deurlijst om je beter te kunnen oriënteren.

🔅 De inkom ontbrak wat mogelijkheden voor jassen en schoenen op te bergen. We lieten het toilet wat kleiner maken om meer kastruimte te hebben.  Dit vormt een visueel geheel met de lange gang.

Project in uitvoering

Project op de plank?