RENOVATIE EN INRICHTING RIJWONING - MUDS

Harelbeke, West Vlaanderen

Realisatie 2019

Ontwerpen met gezond verstand

Deze rijwoning werd licht gerenoveerd, maar vooral grondig opgefrist en ingericht zodat er nog een aantal jaren met plezier in kan gewoond worden alvorens de klant zou verhuizen naar een andere woning - of zullen ze toch blijven?

 

Ontwerpen met gezond verstand dus, zonder in te boeten op de wensen, dromen en behoeften van de klant.

 

Een nieuwe keuken waar ook de kinderen gezellig bij kunnen zitten, een eetruimte om U tegen te zeggen en een speelkamer waar ook gewerkt kan worden.

 

Geen ingrijpende werken maar toch een wereld van verschil in beleving en comfort.

Ontwerp keuken met zitbank voor gezellig samenzijn tijdens het koken. Een halfhoge kast dient als rugleuning.
Abstract beeld van de zitbank aan het werkblad in de keuken. Een kast dient als rugleuning.

Gezelschap in de keuken

Door een gebrek aan plaats en een niveauverschil in de vloer tussen keuken en leefruimte, was het niet mogelijk om barkrukken te voorzien aan het eiland. Toch zijn we tegemoet kunnen komen aan de wens om enkele zitplaatsen te integreren - voornamelijk voor de kinderen, om dicht bij mama/papa te zijn terwijl die kook of afwast. Dit deden we door een extra verhoging in de vloer te voorzien en een zitbank langs het eiland. Een kast doet dienst als ruggensteun en als visuele scheiding tussen leefruimte en keuken. 

Ontwerp eetkamer. Grote op maat gemaakte tafel en zitbank, gependelde peertjes en een barkast in metallic laminaat met speelse openingen.
Verlichte barkast. Ontwerp van M-INT interieurarchitectuur.

Functioneel en sfeervol

Een gezellige ruimte met een grote tafel waar je met 10 man kan zitten (na)tafelen was de wens.

Met niet alleen een barkast, maar ook nog plaats voor een strijkplank en stofzuiger want een aparte berging is er niet in de woning...

Alles in 1 kast dus!

Zelfde beeld voor de werken

interieurarchitectuur-voor.jpg
De eetkamer is het hart van de woning. Centraal tussen de andere ruimtes, donkerder voor meer gezelligheid en geborgenheid.
Ontwerp speelkamer met een bureau om van thuis uit te kunnen werken.

Thuis werken en spelen

De vroeger boordevolle speelkamer werd grondig opgefrist en voorzien van kasten, waardoor de ruimte er steeds netjes bij ligt. Hierdoor is de ruimte ook ideaal als thuiskantoor, iets waar gretig gebruik van wordt gemaakt. 

 

De vloer werd niet vernieuwd - enkel opgefrist - dus een bureaukastje verbergt de uitsparing in de vloer, waar vroeger een schouw stond. 

Ontwerp beelden

3D-visualisaties ontwerp

360° ontwerp

Voor en tijdens de werken...

Benieuwd wat in jouw woning mogelijk is?