INRICHTING NIEUWBOUW TOT KANTOOR & GUESTHOUSe

Sint-Baafs-Vijve, West Vlaanderen

 2020 - 2021

Op een idyllische locatie met prachtig uitzicht in het centrum van Sint-Baafs-Vijve wordt ‘the View’ gebouwd.

Onze klant kocht de gelijkvloers en 1ste verdieping om er zijn kantoor en een guesthouse in te vestigen.

Hij schakelde ons net op tijd in, zodat we nog enkele aanpassingen konden doen aan de ruwbouw en de technieken om het interieur volledig naar zijn wensen te kunnen ontwerpen. 

1/3

KANTOORINRICHTING

 

Het kantoor is geen klassiek kantoor waar verschillende mensen 8u per dag werken. Het is een secundair kantoor voor fysieke en online meetings met klanten en partners van het bedrijf.

Het kantoor bestaat uit 1 grote ruimte met panoramisch uitzicht over de Leie en 2 kleinere ruimtes.

Een huiselijke sfeer primeert voor alle ruimtes, maar elke ruimte krijgt een andere nuance zodat je in functie van het soort werk de geschikte setting kan kiezen.

Een van de kleinere ruimtes richten we specifiek voor informele online meetings in. Een leuke sfeer op beeld van de gesprekspartner is belangrijk. Een speelse kast met veel open vakken voor decoratie zorgt hiervoor. Ook het vergaderen in loungezetels geeft een relaxed gevoel. 

De grote L-vormige ruimte is aan de ene kant voorzien voor zowel fysieke als online meetings tot 10 personen. Hier wordt op een meer formele manier vergadert. 

Aan de andere kant is een keuken waar tijdens de middag samen kan gegeten worden, maar wie tijdens de werkuren staand wil werken of vergaderen kan dat hier ook doen aan de hoge tafel. 

In de hoek van de ruimte is een lounge-zithoek in akoestisch dempend materiaal. Hier kan je tussen 2 meetings door ontspannen met zicht op water en groen.

M-INT_ROSH_moodboard-003.jpg

LEEMPLEISTER

 

Alle muren en plafonds worden met leem gepleisterd: 

  • draagt bij aan een betere akoestiek

  • 100% natuurlijk en hernieuwbaar: bevat geen giftige stoffen en vergt weinig energie bij de winning, productie, verwerking en recyclage

  • vochtregulerend: wanneer de binnenlucht droger wordt, zal de leem het opgenomen vocht geleidelijk weer afstaan.

  • voor een warme, authentieke en natuurlijke sfeer

GUESTHOUSE

 

 

De guesthouse op de verdieping is bedoeld als service voor de buitenlandse partners, zodat ze niet op hotel moeten. 

Belangrijk voor de bouwheer is om de stijl van het kantoor hier door te trekken, om eenheid te creëren. Een ontspannen, huiselijke sfeer waar ook gewerkt kan worden. 

ROSH_guesthouse_render-0 2021-06-09 1611
ROSH_guesthouse_render 2021-06-08 111143
ROSH_guesthouse_render-0 2021-06-09 1457
ROSH_guesthouse_render-0 2021-06-09 1312

GELUKKIG WONEN

Als wij een interieur ontwerpen dan houden wij altijd rekening met wat mensen nodig hebben om GELUKKIG TE WONEN, en benadrukken we de positieve eigenschappen van een gebouw of ruimte.

In dit project is er bijvoorbeeld een prachtig panoramisch uitzicht over een oude Leiearm en weides, zo ver je kan zien. Op het architectuurplan voel je daar niet veel van: de zetel is met de rug naar het raam gericht en ook koken doe je met de rug naar het raam. Bovendien is er een groot stuk ‘ongebruikte ruimte’ tussen de keuken en de eettafel, en maken de kolomkasten de toegang naar de keuken nogal smal in verhouding met de ruimte die er is.

ROSH_guesthouse_render-0 2021-06-09 1211

Ons voorstel:

  • De kolomkasten tegen de centrale blok met technieken en de haard doen we weg, in de plaats een kastenwand tegen de muur tegenover het panoramisch raam. De muurtjes van de berging worden iets ingekort, zodat de deur van de berging opgaat in de kolomkasten, wat een ruimer gevoel geeft.

  • Om voldoende aanrecht te hebben, wordt dit doorgetrokken voor de muur tussen de 2 ramen. Een houten stuk werkblad voor het smalle raam maakt de verbinding en kan opgeklapt worden, zodat het raam gemakkelijk kan gekuist worden.

  • Een breed eiland: zodat je kan koken met een fantastisch uitzicht! De dampkap is in de kookplaat verwerkt, om het zicht te vrijwaren.

  • De bouwheer wenst te kunnen ontbijten met 2, met allebei zicht op de Leie: door een extra brede tafel op maat en een zitbank in het eiland verwerkt kan je met 2 naast elkaar genieten van het uitzicht.

  • Een houten L-vormig volume aan de kant van het eiland is voor allerlei gerief als gsm’s (+ laders), tijdschriften, post enz. wat ordelijker te houden en uit de werkzone. Kookgerief op het aanrecht blijft zo ook uit het zicht van wie aan tafel zit.

  • Een bijzondere zetel zonder voor-of achterkant: in de winter, wanneer de gordijnen toe zijn en de haard aan, kan je je richten op de haard. In de zomer kan je aan de andere kant gaan zitten en genieten van het uitzicht.

PROJECT IN UITVOERING