M-INT interieurarchitectuur

Tramstraat 15 -  8530 Harelbeke - 0492 50 35 32hanna@m-int.be - BE0806.896.973

 

Diensten

- VOLLEDIGE OPDRACHT -

Van voorontwerp tot oplevering.

Ons stokpaardje: wie ons een volledige opdracht toevertrouwt, kiest voor minder verbouwstress en meer zekerheid dat de afwerking even verfijnd zal zijn als het ontwerp.

- GEDEELTELIJKE OPDRACHT -

Wie tijd èn ervaring heeft om zelf de aanbesteding en coördinatie van de werken te doen, kunnen wij een gedeeltelijke opdracht aanbieden.

Duiken er later vragen op, dan coachen we je, zonder evenwel de taken over te nemen.

- ADVIES -

Verhuizen of verbouwen?

Feedback/aandachtspunten op de plannen en het bestek wanneer je met een sleutel- op-de-deur-firma bouwt? Andere vragen?

Als we u kunnen helpen, doen we dat. Kunnen we niet helpen, dan laten we dat ook weten.

 

 

Onze stijl?

Elke gebouw is uniek: de stijl, constructie, indeling, uitzichten, lichtinval, aanwezige technieken,…

Maar ook iedere klant heeft zijn eigen budget, karakter, levensstijl en dromen.

Elk project begint met de zoektocht naar die verschillende kenmerken, eisen, wensen, mogelijkheden en beperkingen.

Ontwerpen is het in elkaar doen passen van de verschillende puzzelstukjes tot een geheel.

De stijl is het gevolg van de keuzes die gemaakt worden en de manier waarop we de puzzelstukjes in elkaar doen passen.

 

 

Werkwijze

Tijdens een eerste vrijblijvend gesprek luisteren we naar jouw verwachtingen en werpen we een eerste blik op de ruimtes die je wil aanpakken. Aan de hand van enkele concrete projecten geven we nog wat verdere toelichting over onze werkwijze en visie. Wanneer we een connectie vinden, kunnen we op basis hiervan een passende offerte opmaken.

FASE 1

Analyse

Elke opdracht beginnen we met een analyse van de wensen/ eisen van de klant (a.d.h.v. gesprekken en moodboards) en van het gebouw. Dit bestaat uit een gedetailleerde opmeting waarbij we tevens de constructie en bestaande technieken nagaan, alsook de huidige beleving en gebruiksgemak. Hieronder vallen o.a. lichtinval en uitzicht, verwarming, verlichting, akoestiek, circulatie…

Voorontwerp

Door ontwerpend onderzoek gaan we na of het mogelijk is om alle wensen te integreren en zoeken we opportuniteiten. De grote lijnen worden uitgezet.

Definitief ontwerp

Kleuren, materialen, texturen, detaillering enz.  zorgen voor een verdere verfijning van het voorontwerp. Technieken en indeling worden op elkaar afgestemd.

 

 

Over ons

-FASCINATED BY INNOVATION, INSPIRED BY CHANGE-

Sinds onze ontmoeting in 2004 zijn wij onafscheidelijk. Reeds tijdens onze studies beleefden we plezier in het samen werken aan opdrachten en bedenken van concepten. Na het afstuderen (2006 en 2008) startten we elk afzonderlijk onze professionele carrière, maar bleven ’s avonds, in de weekends en op vakantie onze ideeën en opvattingen over ons werk uitwisselen. Zowel over esthetische, technische als praktische aspecten. 

In de loop der jaren is onze visie op (interieur)architectuur geëvolueerd.

Lees meer...

Hanna Meskens

interieurarchitect

  • Black Pinterest Icon
  • Black Facebook Icon

Pieter-Jan Vandenbulcke

interieurarchitect

  • Black Pinterest Icon
  • Black Facebook Icon
 

 

ARCHITECT OF INTERIEURARCHITECT?

Beide! Architecten hebben voeling met interieur, interieurarchitecten hebben voeling met architectuur. Het ene is onlosmakelijk verbonden met het andere, maar ze hebben elk hun specifieke aandachtspunten en kennis. Wij laten ons bij het ontwerpen niet beperken: is het nodig, dan werken we samen met een architect naar jouw of onze keuze voor de ruwbouwmatige ingrepen die een interieurarchitect wettelijk gezien niet mag opvolgen. Heb je al een architect maar wil je zijn of haar expertise aanvullen met een team dat zich volledig focust op interieur? Betrek ons reeds vanaf het ontwerpproces voor een optimaal resultaat, ook al zou het interieur pas in een latere fase afgewerkt worden!

 

 

Lid van AINB

M-INT is lid van het AINB, de beroepsfederatie voor interieurarchitecten in België. (Lidnummer: 8.71.212)

Dit lidmaatschap is een garantie, zolang de titel van interieurarchitect niet beschermd is, dat M-INT over de nodige kwalificaties bezit voor de uitoefening van dit beroep.

 

“De Associatie van interieurarchitecten van België (AiNB) heeft op 26 januari 2007 bij de Hoge Raad voor Zelfstandigen en KMO een verzoek ingediend om een titelbescherming te bekomen. Tot op heden moet dit nog altijd bekrachtigd worden door een koninklijk besluit. Concreet zou dit een concurrentieel voordeel inhouden tegenover de beroepsbeoefenaars die zonder het vereiste diploma hetzelfde beroep zouden uitoefenen. De beschermde beroepstitel geeft u een kwaliteitslabel en garandeert aan de klant het noodzakelijke vakmanschap. De kwaliteit wordt gegarandeerd op basis van een hoogstaande gecontroleerde opleiding en bijscholing, gekoppeld aan de verplichte en gecontroleerde deontologische voorschriften. De beroepsactiviteit van interieurarchitect zou in tegenstelling tot de beroepstitel nog onbeschermd blijven. De beroepsbeoefenaar die niet voldoet aan de voorwaarden mag zijn diensten blijven aanbieden, enkel mag hij de titel, niet gebruiken. De consument heeft bij deze laatste niet de zekerheid dat hij voldoet aan een aantal minimale kwaliteitseisen.”

 

Klik hier om de officiële website van het AINB te bezoeken.

 
 

 

maak een afspraak

Wij houden van een kort telefonisch overleg voor

we een vrijblijvende afspraak bij u inplannen.

Lukt het niet om ons tijdens de kantooruren te bereiken? Geef dan via mail of onderstaand formulier enkele mogelijkheden aan wanneer we jou kunnen bereiken.

0492 503 532

hanna@m-int.be

Tramstraat 15, 8530 Harelbeke

 

M-INT innoveert met circulair bouwen

greendeal.PNG