M-INT interieurarchitectuur

Tramstraat 15 -  8530 Harelbeke - 0492 50 35 32hanna@m-int.be - BE0806.896.973

 

Onze stijl?

 

“Wat is jullie stijl? “ wordt ons weleens gevraagd. Een gemakkelijke vraag, maar een moeilijk antwoord want wij zien verschillende stijlen graag, die niet allemaal met naam te benoemen zijn.  En wat de ene vb ‘modern’ noemt, is voor de andere al ouderwets…

 

Op Pinterest verzamelen we onze inspiratie, ingedeeld in verschillende borden per 'stijl'. Daarin wordt al snel duidelijk dat elk ‘type’ interieur ook afhangt van het karakter en de levensstijl van de bewoner, een match waar wij graag naar op zoek gaan. Een ruimte inrichten voor jou, zal een ander ontwerp opleveren als wanneer we diezelfde ruimte inrichten voor je schoonouders, je buren of je collega. Om dit aan te tonen, hebben we dit toegepast op een keuken/eetruimte van 4,5 x 7,3m. 

"De 'stijl' hangt af van het karakter en de levensstijl van de bewoner"

1 ruimte, 3 ≠ stijlen

Is het jou duidelijk hoe de bewoners, hun leeftijd, karakter en levensstijl, van de verschillende ontwerpen hieronder verschillen van elkaar? 

  • Welk ontwerp is voor een jong en energiek gezin, prille dertigers die alles uit het leven halen? Die te pas en te onpas vrienden en familie over de vloer krijgen? Wiens woning tegen een stootje moet kunnen? Een woning waarin geleefd kan worden!

  • In welk ontwerp wonen mensen die genieten van rust, maar evengoed van lekker eten in goed gezelschap? Wiens kinderen op kot zitten of al het huis uit zijn? Die geen eetplaats willen in de keuken, maar eerder willen koken in de eetplaats?

  • In welk ontwerp wonen mensen die houden van luxe en netheid? Die graag het gevoel hebben op restaurant of op hotel te zitten? Die houden van gezelligheid en geborgenheid?

Niet jouw stijl? Geen nood, er bestaan evenveel verschillende interieurstijlen als dat er verschillende types van mensen bestaan en wij begeleiden je graag in die zoektocht. Op ieder potje past een deksel… 

‘stARTISTIC’ is dè stijl voor de rijpere millenial, de ambitieuze jongvolwassene die voor de eerste keer zijn/haar woning volledig naar zijn goesting kan inrichten. De bewoner is energiek en creatief en dat straalt ook zijn woning uit. Geen saaie, alledaagse of tijdloze bedoeningen, nee, deze mensen gaan voor het interieur dat ze hier en nù willen en daarbij experimenteren ze al te graag met alternatieve materialen, detaillering, indeling en gebruik van de woning.

Interieur-Keuken-stijl-MINT-startistic.j

‘Soft hearted’ is een stijl voor romantische zielen en voor mensen die tot rust willen komen in hun woning. Er wordt gewerkt met een kleurenpalet van verschillende zachte toon-op-toon kleuren. Meestal lichte grijstinten en pastelkleuren, maar soms ook donkerder voor een winterse gezelligheid. Er is een voorkeur voor natuurlijke materialen en er wordt veel aandacht besteed aan het integreren van verschillende texturen. De vormentaal kan zowel de minimalistische als de meer landelijke kant opgaan.

Interieur-Keuken-stijl-MINT-soft hearted

‘Noble & clean’ is een luxueuze stijl waarbij gewerkt wordt met eerlijke en edele materialen: natuursteen met een opvallende tekening die de aandacht trekt komt heel vaak voor. Er wordt gespeeld met volumes, details zijn uitgepuurd, decoratie is overbodig. Alle aandacht moet naar de materialen en compositie gaan. Zowel materialen als uitvoering zijn van onberispelijke kwaliteit. Het zijn interieurs van hoogstaand niveau waar met zorg moet omgegaan worden. Niet geschikt voor wildebrassen!

Interieur-Keuken-stijl-MINT-noble&clean.